torsdag 14 februari 2013

Mina ord i S:ta Clara kyrka, Stockholm, Gatans Mat


Fredag den 15 februari 2013 kommer den text som jag skrivit om att vara fattig som barn och som nyligen publicerades i Newsmill, att läsas upp i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Texten kommer också att finnas uppsatt på väggen i kyrkan den här kvällen. Anna Rosengren, präst i Svenska kyrkan och etikkonsult, kommer att läsa min text kl 17.15.

Just den här dagen är det ett event för hemlösa och andra utsatta grupper i samhället i St:a Clara kyrka i Stockholm, eventet Gatans Mat. Alltsammans började för ungefär ett år sedan med en bild som en privatperson tagit på soppkön utanför S:ta Clara kyrka. Bildens spreds snabbt i cyberrymden. Det ledde sedan till ett julbord för hemlösa och så småningom en kokbok där bl a kända kockar, socialstyrelsen, hemlösa med flera. Eventet den 15 februari ger näring till både kropp och själ. Det är mat till hungriga och det är allvar blandat med glädje inne i S:ta Clara kyrka den här dagen. Många volontärer är med i eventet.


Jag känner mig mycket hedrad, rörd, glad och stolt över att den text om att vara fattig som barn som jag skrivit, kommer att läsas i kyrkan och också finnas uppsatt på väggen i kyrkan den här dagen.

Tanken från min FB-vän Annette Ericsdotter Bettaieb, som kontaktade mig, var att jag själv skulle läsa min text i kyrkan. Tyvärr har jag inte möjlighet att göra det. Jag känner stor tacksamhet att där är en annan människa, Anna Rosengren, som kommer att läsa min text.
Jag är tacksam att jag på det här sättet får vara delaktig i ett sammanhang som är till för de allra mest utsatta människorna i vårt samhälle idag, t ex hemlösa, fattiga och missbrukare. En utsatt grupp människor som tyvärr ökar i stället för att minska.

Kan mina ord på något sätt hjälpa en enda människa så är det mer än stort för mig.

Bland annat kommer man att servera mat till behövande i tält utanför kyrkan. Man kommer också att sälja kokboken "Gatans mat" till förmån för bland annat hemlösa i Sverige. Tanken är att det ska vara glädje blandat med allvar inne i kyrkan.
 

Jag citerar från eventets sida i Facebook:

(https://www.facebook.com/events/343674009081534/?ref=ts&fref=ts)

"S:ta Clara Kyrka bjuder in några av de 34.000 människor som lever i utsatthet, hemlöshet och fattigdom. Vi bjuder på mat i tält utanför kyrkan och sedan följer gemenskap i kyrkan med ett program som innehåller både allvar, glädje och underhållning. Eventet pågår mellan 16.30 - 18.30. Vi behöver hjälp från klockan 13 med enklare göromål - både inomhus och utomhus.

"Gatans Mat är en vackert fotad inbunden ”coffe table book” med recept från Sveriges främsta kockar genom tiderna, matrebeller och eldsjälar varvat med levnadsberättelser av John Arthur Ekebert - överlevnadskonstnär och registrerad hemlös. Förord: Socialstyrelsen. Överskottet från försäljningen fördelas mellan Bostad Först Stockholms Stadsmission och Ungdomsbussen i Västerås."


Vill du hjälpa till som volontär vid eventet den 15/3? Man behöver all hjälp som man kan få i kyrkan mellan kl 13-19.

Läs mer och anmäl dig till gatansmat@tgim.se - med vilka tider du kan. 


Jag önskar av hela mitt hjärta att det här eventet kommer att få uppmärksamhet och att de människor som söker sig dit kommer att mötas av kärlek, värme, empati och medmänsklighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar